Nyheter/Reportage SM-veckan

Prylar som går i repris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


SM-veckan har kickat igång och kulturen får i år mycket uppmärksamhet. Reprisen är ett av många företag som under veckan valt att göra något annorlunda. Secondhandbutiken har lånat en lokal mitt i stan och har nu öppnat dörrarna till sitt krypin.

Klockan har just slagit tolv och Reprisen öppnar dörrarna till sin lokal inne i Gallerian. När vi går in i lokalen är det väldigt litet och trångt med olika sorters prylar som täcker nästan varenda yta. Samtidigt som det luktar lite gammalt och är proppfullt med saker så skapar det ändå en mysig känsla.

Åsa Richardsson jobbar på Reprisen och berättar lite om konceptet.
– Vi håller till utanför Öjebyn där vi har en stor butik med secondhand varor. Det är bara tillfälligt under SM-veckan som vi är här så det är alldeles nytt, vi har aldrig gjort något sådant här. Vi är jätteglada över att få låna den här lokalen några dagar under SM och visa upp vår mångfald.

Rekord med mångfaldsmatta
Att de fick låna lokalen var nästan som en slump. De blev uppmärksammade när de bestämde sig för att väva en trasmatta som sedan skulle kallas för en mångfaldsmatta. De ville att så många människor som möjligt skulle väva på samma matta.

– Ordet mångfald är ju ett av Piteå Kommuns ledord för i år så det passade ju bra. Vår chef kom sedan på att vi skulle försöka slå världsrekord, att få med så många människor som möjligt att väva på mattan, säger Åsa.

I och med detta blev de erbjudna att låna lokalen efter att ha tackat jag till ett deltagande i försöket att slå ett världsrekord under varje dag av SM-veckan.

Testar en idé
Ett annat koncept som Reprisen testar under veckan är att man kan komma in med en sport- eller leksak och sedan byta den mot en annan.

– Det här är bara en idé som vi testar här under SM, att man kan byta en leksak eller någon sportgrej. Man kan komma in med en liten leksak och byta den till en stor, det finns inga regler utan man får byta fritt.

Allt eftersom strömmar det in mer folk och jag frågar Åsa om hon tror detta blir succé.
– Jo jag tror det och jag hoppas det, det verkar lovande hittills i alla fall.

 

Åsa Richardsson, Reprisen, om prylbytardagarna under SM-veckan

Text: Ida Björnfot    Foto: Malin Isaksson

 

You may also like...