Nyheter/Reportage SM-veckan

SM – Ett tillfälle att visa upp sig för Piteås danselever

 

SONY DSC

Strömbackaskolans alla danselever har fått vara med och dansa under SM-veckan. De har dansat under invigningen på Norrmalmia, prisutdelningarna i kulturtältet och andra ställen i centrum av Piteå.

Dansarna förberedde sig endast i en veckas tid med några timmars övning varje dag, vilket Nicole Westerlund och Felicia Hovslagare tyckte de var kort tid för att öva in alla danser. Under deras första uppträdande av SM-veckan var stämningen förväntansfull och det var så gott som fullsatt i lokalen med nästan 1000 åskådare i alla åldrar.

Både elever från Svenska Balettskolan och Strömbacks danselever dansade ut bland publiken mellan de olika musikinslagen på scenen. Det märktes på de varma applåderna att publiken var med på noterna när de kom ut med snöskyfflar, längdskidor och skidglasögon.
-Att få vara med och uppträda under SM-veckan och invigningen var spännande eftersom det är ett stort evenemang för Piteå, säger Nicole och Felicia. Eleverna från Strömbackaskolan har under veckan uppträtt på Stadsberget, Rådhustorget och inne i kulturtältet som alla ligger i centrum av Piteå.

-Att dansa samtidigt som man studerar kan vara svårt, men när dansen är något man lever för och älskar så kan man klara allt, säger Nicole Westerlund. De elever som gått och går dansutbildningen på Strömbackaskolan fortsätter ofta att dansa utomlands eller i Sverige. För att kunna uppträda inför så mycket folk krävs det att man som dansare har självkänsla, vilket man tränar upp under de tre åren som man går dansutbildningen.

You may also like...