Nyheter/Reportage

Med naglar som målarduk

siiimmoooooonnnnn

Nagelkonst har fått allt större utrymme i modevärlden och populärkulturen. Detta är en typ av konst där man målar vackra motiv på naglarna istället för att låta dem vara enfärgade. Jennifer Nilsson som går naturvetenskapsprogrammet tredje året här på Strömbackaskolan är en av många tjejer som skaffat intresse för denna trend.

-Jag målar mina naglar för att jag tycker att det är kul. Jag gillar dessutom att inspirera andra och det är nog därför jag lägger upp det på min blogg och Instagram.
Jennifer har målat naglar sen hon var 13 år. Men först under gymnasietiden tog det hela allt mer tid och blev en slags hobby för henne. Allting började vid fem års ålder då hennes mamma målade hennes naglar innan de skulle iväg på olika tillställningar.

simonredigera_1

-Jag började senare spara ut mina naglar och som 14 åring blev jag erbjuden jobb på en nagelsalong i centrala Stockholm efter att de sett mina naglar. Jag tror att det var uppskattningen och att man kunde göra allt som gjorde att mitt intresse blev så stort. Naglarna blev mina egna målardukar och det var bara jag som bestämde över hur de skulle se ut.
Inspirationen hittar Jennifer överallt, i olika kollektioner samt saker och mönster som finns i hennes vardag. Sociala medier är en bra inspirationskälla men om man lånar idéer därifrån är det obligatoriskt att skriva vem som egentligen kom på designen från första början. Idag har hon tre olika sponsorer bakom sig.
-Om jag ska vara helt ärlig så har jag haft mest tur angående sponsringen, de klickade in på just min blogg och valde ut just mig. Jag fick ett mail där de frågade om jag ville vara med på presslistan, därefter skickar man sin adress och övriga kontaktuppgifter, sen är det klart. Ibland trillar det ner en massa nagellack och smink i brevlådan. Jag var även på ett event förra året och det är bland det bästa jag någonsin gjort.

Text  & foto: Frida Jonsson

You may also like...