Nyheter/Reportage Okategoriserade Sport, träning & hälsa

FC Munkan mot nya framgångar

Det nya laget i Piteå, FC Munkan, värmer upp inför sommarsäsongen.

FC Munkan har varit namnet på de flestas läppar den senaste tiden. Efter vinsten i Korpen har laget nu tagit klivet in i seriesystemet där de startar i division 5 södra Norrbotten men siktar betydligt högre än så. – Med den spets och bredd vi har i truppen siktar vi högt och hoppas på en lång säsong, säger FC Munkans sportchef Mattias Ringbjer.

Det är väl knappast någon som inte vet vilka FC Munkan är i nuläget. Kompis- gänget som startade ett lag i Korpen endast på skoj har nu efter serievinsten valt att inträda Norrbottens seriesystem och lockar spelare från alla möjliga olika håll. Laget har dragit till sig spelare från Piteå IF, Öjebyns IF och andra fören- ingar.

-Det som lockar med FC Munkan jäm- fört med andra föreningar är gemen- skapen i laget och att vi framförallt är ett kompisgäng, säger Simon Boström som är en utav spelarna i FC Munkan.

Jakten på sponsorer

Men hela idén är inte så enkel som det låter. För att skapa ett nytt lag krävs en mängd med sponsorer men hittills har även det gått åt rätt håll för FC Munkan.

-Med sponsorer så har varje enskild spelare fått försöka höra bland föräldrar och bekanta, där speciellt Robin Hans- son gjort ett grymt bra jobb. Sponso- rerna vi har just nu är Hermelinen, Sigil- let fond och försäkring, Teamsportia, Kalles krog, Lindbäcks, Bilkompaniet, Revisionären, Plåtcentrum, Sparban- ken nord, Setic skincare, Röda lyktan, Elgiganten, BDX och Matwix, säger sportchef Mattias Ringbjer.

Matchdags

Seriepremiären är planerad att äga rum i maj och laget tränar två gånger i veckan i Bergsvikens fotbollshall.
– Men det är först nu i mars som laget fått fasta träningstider, berättar Mattias.
Att laget  fått komma igång med sina träningar är ytterst viktigt om man ska ha en framgångsrik säsong. Det är många nya spelare som inte spelat ihop med varandra tidigare. Stommen är kvar från förra årets korpenlag men det har tillkommit en rad med nya spelare. En spelare som var med redan förra året är Martin Berggren som påpekar vikten av att laget äntligen fått komma igång med träningarna.
– Ju mer vi tränar ihop desto bättre kemi får vi och det kommer väl bara bli bättre och bättre, säger Martin.

Det är alltid intressant med nya fotbollsföreningar och alla utmaningar en ny förening möter och alla vi här på Åssit ser fram mot en spännande säsong.

Text & foto: Gustav Pekkari

You may also like...