Krönikor

Recept på lycka

Vad är egentligen lycka och hur finner jag den? Jag minns tillbaka när man blev lycklig av veckopengen eller då man fick äta godis mitt i veckan. Allt kändes busigt och man hade fantasi upp över öronen och lyckan var alltid nära. Jag vet att alla letar efter den om än det endast är för en tillfällig känsla, men den stunden får oss att känna oss hela.
Är det rent av strävan efter konstant lycka som gör oss olyckliga? Man behöver inte nå stor framgång för att känna sig lycklig och vi bör inte fokusera på hur man finner den, utan den finner vi under livets gång.

Jag kanske inte ska koncentrera allt för mycket på det jag vill åstadkomma här i livet för att leva lyckligt, utan jag borde ta vara på allt som sker nu för som alla säger – tiden går så fort. Man kan finna lycka i småsaker om man låter sig att känna känslan, ett stort steg tror jag är att trivas i sig själv, umgås med de som får oss skrattandes till tårar och framför allt de som får oss att må bra. Att ha äkta vänner är en lycka i sig. Jag ska leta efter min egen balans här i livet där jag skapar min egen drink innehållande rätt mängd av kärlek, jobb och vänskap för när man känner sig lycklig mår hela kroppen bra.

Jag minns lättare negativa saker i livet och det är lätt att inte vårda de lyckliga minnena på samma sätt men vi bör alla minnas att med misslyckanden kommer erfarenhet och det kommer vi långt med. Jag tror att det är viktigt att finna harmoni i sin livsstil och det är framförallt viktigt med positiva tankar, vår inställning förändrar allt och ifall vi har den inställd på max så har vi alla en god chans att bli det vi alltid velat bli.

Att drömma och fantisera tycker jag är viktigt, det sägs ju att ifall man tänker på problem innan man somnar så kan man lösa dessa i sina drömmar. Jag tror att det vackraste vi någonsin hittar finns i våra hjärtan och att vi alla bör uppskatta den kärlek vi redan känner. Jag tror att ifall man väljer den vägen man trivs med så får man sitt eget recept på lycka.

Jag anser att man ska lyssna på sina vänner, nära och kära i alla lägen men alltid ta det sista beslutet själv. Jag tror många av oss pitebor är lyckliga just för att vi vågar vara den vi är och som Ronny Eriksson så fint sjöng ” Vi lever och älskar som sig bör, nere vid Piteälva och det professorerna gör i rör det kan vi göra själva! Ja vi skiter i order och direktiv, nere vid Piteåälva. För leva våra egna liv, det måste vi göra själva”!

SusannaR

 

 

Text: Susanna Snell

Bild: Malin Isaksson

You may also like...