Okategoriserade

Klara tipsar: TV-serier som förtjänar framgång

 

tv

TV-serier är fantastiska och vi har nog alla några riktiga favoriter. Det finns serier som blir riktigt stora och alla plötsligt känner till och det finns serier som aldrig tar sig dit trots hög kvalitet och som vi älskar ändå. Nedan följer serier i den andra kategorin, som kanske aldrig fick den framgång de förtjänar eller av någon annan anledning inte klarat sig in på Strömbackaskolans topplista.

Som en bonus är de alla avslutade så du har ingen plågsam väntetid framför dig även om du, efter att ha sett det som finns, kanske skulle önska att det fanns mer.

 

Parks and Recreation

Underbar humor som verkligen finner sig själv efter en aningen haltande första säsong. Huvudkaraktären Leslie Knope armbågar sig fram som en kvinna i den amerikanska politiken och vägen kantas av härliga bikaraktärer av alla sorter, hopplöst underhållande händelser och fyndig dialog. Sju fantastiska säsonger som är en ren njutning att följa.

 

Pushing Daises

Kanske den mest okända av de alla men förmodligen också den mest unika och färgglada. Ned, som till vardags bakar pajer, har förmågan att väcka de döda till liv genom en enkel beröring och med en andra göra det han precis gjort ogjort; en förmåga som visar sig användbar när det kommer till att lösa annorlunda mordmysterier. Serien är udda men hemtrevlig, erbjuder något du aldrig sett förut på ett komiskt, lättsamt men också ganska berörande sätt.

 

In the Flesh

När de som tidigare varit zombies, och nu bara räknas som ”delvis döda”, kommer tillbaka till en post-apokalyptisk version av sina tidigare hem uppstår splittringar i samhället. En unik tagning på zombiefenomenet kombineras med en skarp skildring av människor rädsla för det dem inte känner till och berörande historier med sin grund i fantastiskt realistiska karaktärer. In the Flesh är en serie som ingen annan.

 

Firefly

Jag bryr mig inte om att det bara blev en säsong, Firefly är en av de bästa serierna någonsin. Joss Whedon kombinerar science fiction och western i denna rymdserie som känns nyskapande trots ett par år på nacken. Besättningen på skeppet Serenity färdas genom en framtida värld präglad av ett inbördeskrig och smugglar både varor och ett syskonpar på flykt från regeringen i en fantastisk, sevärd serie.

 

Merlin
Legenden om trollkarlen Merlin gjord på ett briljant sätt. Dynamiken mellan unga Merlin, som avsnitt efter avsnitt räddar allas liv med sina förbjudna trollkonster, och prins Arthur, med en otrolig karaktärsutveckling, är guld. Klassiska myter och historier, delvis berättade på ett väldigt humoristiskt sätt, blandat med karaktärer du älskar. Det är roligt, det är trevligt och det är ytterst underhållande.

 

Hannibal

Aningen morbid men riktigt bra. En vacker och skickligt gjord serie som dessutom har en otrolig skildring av hur svårt det är att hantera sin mentala hälsa som detektiv när kannibalen du letar också råkar vara din terapeut. Fascinerande tolkning av historien om Hannibal Lecter och vad som hände innan Thomas Harris böcker.

 

 

Text: Klara Michaelson

 

You may also like...