Filmer Nyheter/Reportage Okategoriserade

Strömbackaelever gör skillnad

Under våren 2016 har skolor runt om i Sverige jobbat med Raoul Wallenberg Academys kubprojekt. Strömbackaskolan var en av dessa skolor.

Projektet handlade om att göra skillnad. Varje skola hade fått en av de grundläggande mänskliga rättigheterna tilldelade i sin kub, som skulle bli en utställning. Under terminens gång hann kuben fyllas av arbete från olika klasser på Strömbackaskolan.

Ett urval av dessa arbeten skickades ner med kuben till Stockholm, och fredagen 26 augusti reste sju elever och fem lärare också ner till huvudstaden. I soliga Kungsträdgården hölls en invigning av utställningen på de 30 kuber som placerats på området. Det bjöds på musik, lunch och tal av insatta och engagerade personer. På plats fanns även Raoul Wallenbergs syster Nina Lagergren. De involverade skolorna fick ta emot diplom för sitt arbete med mänskliga rättigheter.

Efter lunchen diskuterades innehållet i de tiotal olika kuberna av deltagarna och erfarenheter byttes mellan varandra om att stå upp för något eller någon. Avslutningsvis höll Leo Razzak en föreläsning om vikten av att göra skillnad, sen tog Strömbackagänget farväl av ett sensommarvarmt Stockholm och hoppade på flyget hem.

Text och foto: Amanda Lundberg

You may also like...