Nyheter/Reportage

Möt dansarna bakom Sparkling Christmas

img_3402-jpg

 

Strömbackaskolans dansgymnasium DANSA är tillbaka för att underhålla oss med en julföreställning à la Gatsby. Vi på Åssit-redaktionen har tagit tempen på DANSAs sistaårselever.


Eleverna har förberett sig hela hösten för sin julshow vid namn Sparkling Christmas. I oktober drog det igång på riktigt och i torsdags var det dags för premiär.

– Det är alltid roligt att få stå på scen och den här gången känns det som om vi fått ihop något extra, säger Alva som dansar sin tredje och sista julföreställning med gymnasiet.

Temat för årets julföreställning är Gatsby, med inslag av Burleske och Moulin Rouge. DANSA’s föreställning är cirka 30 minuter lång och framförd av elever från årskurs ett till tre på dansgymnasiet, Framnäs artistlinje och elever från Strömbackaskolan med individuella valet Dansgestaltning. Maria Danell, Johanna Henrix, Mikael Ståhl och eleverna från DANSA är koreograferna till Sparkling Christmas. De bjuder tillsammans upp till fyra föreställningar i Strömbackaskolans stora samlingssal, varav två är skolföreställningar och en dags- och en kvällsföreställning för allmänheten.

Vi träffade några av danstreorna efter premiärdagen.

Är det någon dans ni jobbat extra hårt med och skulle vilja uppmärksamma?
Sista låten A Little Party Never Killed Nobody har alla jobbat hårt med. Den är framförd av alla dansare från DANSA och artister från Framnäs. Plus att det är vårt sista nummer!

Vilka tre ord beskriver föreställningen bäst? Motivera.
Showig, känslostark och sparkling! Vi fyller upp de tre orden med låtvalen, kläderna, vår utstrålning på scenen och dansen förstås. Artisternas sång och inlevelse i texten gör också underverk.

Kommer vi som publik få se något nytt i år, jämfört med tidigare?
Ja, tidigare år har vi sången varit playback men i år har vi ett samarbete med artisterna från Framnäs. Därför kommer all sång vara live, vilket kommer göra det till något extra.

Ikväll dansar de för allmänheten klockan 19:00 och i morgon klockan 14:00. Inga biljetter behövs, fritt inträde men frivilligt utträde. Missa inte!

fyrkantig-jpgimg_3462-jpg

Framnäseleverna kompletterar dansarnas koreografi med sång och scenisk närvaro.

Text: Agnes Hansius
Foto: Agnes Johansson

You may also like...