Nyheter/Reportage

ABBAout Friends

 

_MG_1056
Vart fjärde år på Strömbackaskolan anordnas en musikal av elever från musik- och dansestet, med medieelever som ansvarar för den grafiska utformningen av affischer och annonser.

I år kommer musikalen att heta ABBAout Friends. Handlingen utspelar sig i TV-serien Friends under säsong sju där Monica och Chandler gifter sig. Roller och manus kommer direkt från serien och ramas in av musik från gruppen ABBA.
Vi pressade in musikalens alla huvudrollsinnehavare i medias fotostudio för att fota hela ”Friends-gänget”. De skulle plåtas i sin bröllopsutstyrsel till affischerna inför musikalen vecka 14. Under tiden passade vi också på att snacka med musikalens Rachel och Phoebe, musiktreorna Hanna Lundholm och Elin Lyckander.

Hur mycket repar ni?
– Vi repar tio över åtta på morgonen varje måndag. Det har vi gjort sedan höstlovet tog slut, säger Elin.
– Nu har vi även börjat köra utan manus och jobba mer sceniskt, så vi lägger ner mer tid nu, menar Hanna.

Hur känner ni inför rollerna ni fått?
– Om jag skulle spelat någon skulle det varit Phoebe, säger Elin. Jag känner mig hemma.
Hanna trivs också med sin roll som Rachel.

Musikalen kommer att äga rum i Christinasalen från den fjärde till den sjätte mars. ABBAout Friends kommer att ha föreställningar under dagtid främst för närliggande skolor, och på kvällstid för allmänheten. Det är fri entré och biljetter kan hämtas i Strömbackaskolans information.

Vad är era förväntningar?
– Vi hoppas att vi kan roa folk och få ihop en jättebra musikal, enas musikalartisterna om.

Håll utkik efter affischer och mer information – vi från Åssit kommer självklart att befinna oss i Christinasalen i mars, gör det ni också!

Text: Agnes Hanisus
Foto: Agnes Johansson

You may also like...