Nyheter/Reportage Okategoriserade

Rollspel med FN i fokus

Stämningen i sessionssalen var seriös och koncentrationen på topp när samhällstvåorna framförde sitt årliga FN-rollspel.  Åssit kikade in och passade också på att prata med en av eleverna.

IMG_67080
Veckan innan sportlovet, onsdag och torsdag, framfördes FN-rollspelet i stadshuset. Årets tema var barns och kvinnors rättigheter samt flyktingars situation. Det är tvåorna på samhällsprogrammet som får möjlighet att arbeta med FN-rollspelet varje läsår. Eleverna arbetar i grupper om två, sedan får de själva välja ett land som de ska representera i rollspelet.

fn2Under dagen får de diskutera och rösta kring resolutioner och hålla tal, saker som är typiska i FN-sammanhang. Eleverna har för dagen valt att klä sig i lämpliga och typiska kläder för det land som de representerar. De har haft cirka sex veckor att förbereda sig på.

En av eleverna som deltog i FN-rollspelet var Victor Öhlund, han ser väldigt positivt på denna sorts uppgifter.

-Det här är riktigt roligt, det bästa med det hela är att man får lära sig en del om olika länder, dess kulturer och hur de ser på viktiga frågor. Jag representerar Indien, det betyder att jag måste sätta mig in i hur de tänker och agerar kring politiska frågor.

Johan Hallman och Victor Öhlund under
en av pauserna i FN-rollspelet.

IMG_67059

 

 

Text: Oskar Sundström
Foto: Emma Fjällström och Linn Lestander

You may also like...