Krönikor

Let´s talk about sex

Therese-bild

2014 släpptes filmen Two Night Stand vars berättelse kretsar kring Megan, en singeltjej i jakt på ett ”one night stand”. Hon skriver till några killar på en datingsida och väljer till sist en kille som heter Alec. Hon far hem till honom och som ni förmodligen förstår så har de sex. Det är snöstorm i New York och på morgonen när Megan har tänkt smita iväg råkar hon sätta igång alarmet i lägenheten, de börjar argumentera och när hon väl ska fara från honom inser hon att dörren ut är igensnöad och det är kaos på gatorna. Hon tvingas därför spendera ett extra dygn med honom. De lär känna varandra, psykiskt men framförallt fysiskt.

Förutom ett typiskt lyckligt Hollywoodslut där killen får tjejen, så går filmen ut på att de pratar om sexet. Vad de gjort bra och vad de gjort dåligt, vad som är skönt och vad man absolut inte ska göra. För mig så känns detta lite tabu, gör man sånt? Det borde ju vara naturligt att prata om vad man tycker om när hela grejen går ut på att ge varandra njutning, eller? Fast samtidigt känns det ju lite knasigt att börja omdirigera partnern mitt under akten. Men att prata om sex kanske avdramatiserar det hela, det blir inte lika pinsamt och stelt.

Det gäller ju att veta vad man ska säga och att kunna ge och ta. Kritik, främst inom sex, kan ju vara svår att hantera. Alla vill ju vara bäst. För inte tala om hur jobbigt det är när alla tycker olika. Man kan vara någons bästa ligg och någon annans sämsta. Man tror att man är kung i sängen också visar det sig att man egentligen knappt vet vad man håller på med. Jag tycker lite synd om killar, för tjejer kan vara väldigt lögnaktiga. Jag menar, man märker när killar kommer, fast tjejer fejkar. Shit vad det fejkas. Även detta tas upp i filmen, när Alec så nöjt beskriver hur han och hans ex alltid kom samtidigt. Megan tar dock ner honom på jorden och berättar hur fel han har. Och detta är fruktansvärt synd, att tjejer gör såhär. För på så sätt får inte tjejer den njutning som de vill ha utav sex. Vi borde snacka mer, det är bra för båda könen, man skulle må bättre av det. Relationen utvecklas och man lär känna varandra så mycket bättre.

I stora drag så är det viktigaste främst att ge och ta, lyssna på varandra och ta emot kritik (med en nypa salt). Innan jag avslutar så vill jag börja med att rekommendera filmen, be om ursäkt för att jag följde normen och skrev om heterosexuellt sex och dessutom hoppas att alla tar åt sig och därmed börjar prata om sex med sin partner. Ha grymt bra sex, puss och kram!

Therese Granström

Foto: Simon Berg

You may also like...