Nyheter/Reportage

Åssit Sveriges bästa skoltidning!

En tydlig redaktionell röst och ett medvetet innehåll samlat kring ett tema skapar en vinnare. Människans rätt att drömma är ju något av de viktigaste som finns. Dagdrömmar, mardrömmar, framtidsdrömmar, drömmar om en perfekt partner eller kropp. Dags att vakna Strömbackaskolan – Åssit är årets skoltidskrift.

Så lät motiveringen när ÅSSIT tog emot priset för Årets Skoltidskrift på Tidskriftsdagen den 6 november. Efter flera tidigare nomineringar vann vi slutligen priset för den bästa skoltidningen 2019! Priset delades ut i Stockholm på Cirkus och dagen innehöll föreläsningar, mingel och prisutdelning. Vi var två representanter från Åssit som åkte ner. Camilla Gervide höll en intressant föreläsning om sin granskning av influencers idag och hur lurad man faktiskt kan bli. Sedan var det prisutdelning för Årets Skoltidskrift – motiveringen lästes upp och applåderna började ljuda. Med nervösa steg gick vi nerför trapporna och upp på scenen för att ta emot det prestigefyllda priset. Till alla er som var med i förra årets redaktion – sträck på er, ni var med och producerade Sveriges bästa skoltidning!

Redaktionen vid tidningssläppet i våras. Fr. v. bakre raden: Wilmer Martinez Barcha, Henny Lindberg, Emma Markström, Isa Stoltz (AD). Fr. v. främre raden: Axel Öhman, Sanna Bengtsson (chefredaktör), Ebba Vikström (AD).
Undertecknade vid prisutdelningen på Cirkus i Stockholm.

Text: Alma Vesterlund och Moa Johansson

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *