Nyheter/Reportage Okategoriserade

Säker på nätet

På Strömbacka pågår flera olika projekt inom Erasmus+.
Elever och lärare på Estetiska programmet, inriktning
Estetik och media deltar i projektet ”Digital Competence and E-safety” tillsammans med Grekland, Island, Slovakien, Italien och Polen.

Projektet syftar till att eleverna ska bli mer medvetna om och få större kunskap om exempelvis fake news, källkritik, grooming, identitetsstöld, internetberoende, påverkan av sociala medier och nätetik. En viktig del är också det kulturella utbytet mellan eleverna, som bor i värdfamiljer från skolan under resorna.

Fyra resor har hittills genomförts i projektet, den senaste till Kos i Grekland nu i september. Där var temat fishing och GDPR. Eleverna fick även prova på programmering. Ett besök gjordes också på Asklepieion, där man kan se ruinerna från världens första sjukhus.

Alla samlade utanför skolan under besöket i Grekland, 2nd Lyceum of Kos.

Om cirka två veckor åker nästa gäng till Zilina i Slovakien, där eleverna bland annat kommer att få lära sig mer om fake news, näthat och radikalisering på nätet. I mars är det sedan dags för oss på Strömbacka att ta emot elever och lärare från de andra länderna. Då kommer vi att jobba med kroppsideal, könsnormer och psykisk ohälsa kopplat till sociala medier. Det ser vi fram emot!

You may also like...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *